Castle Rock. Stephen King er tilbage!

Castle Rock er kulminationen af den kendte og berygtede forfatter Stephen Kings, værker. Manden, som gennem snart 50 år, har tryllebundet og skræmt læsere fra vid og sans, står bag denne serie. Den kan meget vel kaldes hans eget cinematiske univers (som tegneserie-giganten Marvel, ynder at kalde det).

Lidt om Castle Rock castet

”Castle Rock”, foregår i den søvnige by af samme navn, i staten Maine. Størstedelen af Kings bøger har sit afsæt i Maine. Det samme gælder hans film og serier.

Serien følger hændelserne for i særdeleshed 3 karakterer, som bor i byen.

Vi introduceres til advokaten Henry Deaver, spillet af André Holland, kendt fra bla. 2016 Oscar-vinderen ”Moonlight”, som kommer til byen efter at have modtaget et mystisk opkald fra det berygtede Shawshank fængsel, ja dét Shawshank fængsel.

Opkaldet omhandler en fange fundet i en lukket del af fængslet, som tilsyneladende har været ulovligt indespærret.

Foruden André Hollands karakter møder vi fangen, hvis navn vi ikke kender, spillet af Bill Skarsgård.

Skarsgård spillede iøvrigt den dæmoniske klovn Pennywise i filmen ”IT” (som i øvrigt er en filmatisering af en af hr. Kings romaner).

Sidst men ikke mindst møder vi Molly Strand, spillet af den altid fremragende Melanie Lynskey, hvis liv som ejendomsmægler er kraftigt hæmmet af et pillemisbrug og det faktum at hun hører stemmer.

Sulten efter mere spænding? læs om Sharp Objects som kan ses nu på HBO!

Castle Rock som by

Foruden disse tre aktører, som alle tre leverer solide og overbevisende præstationer, formår seriens producenter også gøre selve byen til en aktør i sig selv.

De neglebidende billeder af Castle Rock og omegn understreger det klassiske Stephen King gys, vi alle elsker, men formår at åbne hans univers op på en måde som gør serien tilgængelig for både langvarige fans af hr. Kings virke, såvel som nytilkommende.

Serien er spækket med spænding, mystik og et ocean af referencer til Stephen Kings eget univers.

Alt dette underbygget af en understrøm af klassisk horror, som gennemsyrer det hele.

Rygterne svirrer. Her er alt vi ved om True Detective sæson 3!

Dommen

Historien kan være en anelse langsommelig og Kings univers kan blive en smule for selvrefererende, men ”Castle Rock”, er utvivlsomt et kig værd.

Er du til spænding og mystisk med et gys eller to undervejs, kan den kun anbefales, og hvis du samtidig er bekendt med Stephen Kings univers er serien et must.

5 ud af 6 stjerner

følg med og like os:
error

Skriv et svar