De 10 film fra 2000’erne som du bare skal se.

Sidder du sommetider og ser en film, og tænker at du ville ønske du kendte til flere fra samme periode, eller i samme stil? Det gør vi i hvert fald. Derfor har vi samlet en liste af 10 film fra 70’erne og helt frem til i dag.

Herunder kan du se dem fra 2000’erne og måske blive inspireret til din næste filmaften med vennerne, eller date med kæresten.

The Dark Knight (2008)

Det kan vel dårligt komme bag på nogen at Christopher Nolans, ‘The Dark Knight’, er med på denne liste? Og hvis det gør, forbeholder vi os retten til at tænke ilde om dem.

‘The Dark Knight, er en mesterligt udført action film med suspense og thriller elementer, som gør dette til en af de bedste film siden årtusindskiftet.

Christian Bale er den perfekte Batman, og Heath Ledger leverede en af de bedste skuespil præstationer på det store lærred, nogensinde.

Ikke siden vi mødte Darth Vader for første gang i den første ‘Star Wars’ film, har der været så uhyggeligt skræmmende, og samtidigt dragende skurk i en film. Så selvfølgelig er den med på listen.

 

The Lord Of The Rings (2001)

Hvorvidt den første film i ‘The Lord Of The Rings’-trilogien er den bedste eller ej, kan nok diskuteres herfra og til dommedag, men én ting star fast.

Aldrig havde verden set så episk en fantasy fortælling, som den Peter Jackson og company diskede op med tilbage i årtusindets spæde start.

Et ungt og uprøvet filmhold stod overfor en af de største sagaer, og formåede på magisk vis (måske elvermagi?), at løse opgaven på en måde som gør at denne film stadig er seværdig og spændende den dag i dag.

Gandalf sagde, ”You shall not pass”, og vi vil heller ikke forpasse chancen for at putte den på vores liste.

 

There Will Be Blood (2007)

Paul Thomas Anderson instruerer i denne film en af vor tids mest talentfulde skuespillere, Daniel Day-Lewis. ‘There Will Be Blood’ er en fortælling om familie, vold, had, religion og olie!

Vi følger Daniel Day-Lewis’ karakter i hans søgen efter oliekilder og dermed rigdom. Gennem filmen støder han på alskens udfordringer og modgang, men ukuelig viljestyrke og råt mod er en kur mod selv de værste onder.

Dette drama er både rørende i sin skildring af karakterer og relationer, barsk i sin fortælling og gribende i sit budskab. Den måtte bare have en plads på vores liste.

 

Gladiator (2000)

Jeg har sagt det før, og jeg siger det gerne igen. Intet slår den Ridley Scott som instruerede ‘Blade Runner’ tilbage i 80’erne.

Men hvis vi endelig skal snakke om en værdig arvtager, af nyere dato, er ‘Gladiator’ et fantastisk bud. Russell Crowe er i hovedrollen som en gladiator (sjovt nok), som gennem filmen må kæmpe det bedste han har lært, for at komme hjem igen.

Hjem til den kone og det barn som han efterlod sig, da han havnede som slave, og senere gladiator. Filmen er en klassisk storslået Hollywood film, med alt det bedste fra filmens verden.

Og så er der altså bare noget over mænd i lændeklæde, der fægter med sværd. Den fortjener uden tvivl en plads blandt de bedste.

Children Of Men (2006)

Alfonso Cuarón, som også har lavet ‘Harry Potter’ og ‘Gravity’, instruerede i 2006 denne unikke britiske science fiction film.

I hovedrollerne ses Clive Owen og Julianne Moore, i en fortælling om en verden i forfald. Menneskeheden kan ikke reproducere mere, og er dermed ved at uddø.

Der hersker kaos og død alle vegne. Men et dag ser de et glimt af håb. Denne film er utvivlsomt en af de mest tankevækkende og veldirigerede thrillere i nyere tid, og en science fiction film i særklasse.

Den ærlige brutalitet og europæiske look og følelse sikrer ‘Children Of Men’ en plads på listen.

 

Chihiro Og Heksene (2001)

Hayao Miyazaki og folkene fra Ghibli studierne har en lang og stolt tradition for solide og velfortalte animationsfilm. Jeg vil gå så langt som til at kalde dem for asiens Disney.

Og det med rette, for med ‘Chihiro Og Heksene’ leverer Ghibli studierne endnu engang en fortryllende og magisk fortælling.

Pigen Chihiro havner i en mærkelig verden fyldt med åndevæsner, hekse og drager, hvor mennesker forvandles til svin og serveres for ånderne.

Et mystisk og fantastisk eventyr om venskab og sammenhold, som ikke undrende vandt en Oscar for bedste animationsfilm, sikrer dette orientalske indspark en plads på vores liste.

 

American Psycho (2000)

Mary Harron, som ellers primært har instrueret dokumentarer, og tv serier, kastede sig ved årtusindskiftet over filmatiseringen af Bret Easton Ellis’ roman ‘American Psycho’.

Hvor bogen i høj grad er en makabert og dystert indblik i den amerikanske mentalitet og psyke i starten af 00’erne, har filmen et mere humoristisk islæt.

Bevares, den er stadig grusomt makaber og dyster i portrætteringen af Patrick Batemans forfald ind i sine egne hedonistiske fantasier, men den gør det på en frisk og upbeat måde.

For hvad gør et øksemord bedre? Det skulle da lige være sangen ‘Hip To Be Square’ med ‘Huey Lewis And The News’.

Selvfølgelig skal denne bloddryppende socialkommentar af en thriller med på vores liste.

 

Brokeback Mountain (2005)

Ved årtusindskiftet var der to instruktører af asiatisk afstamning, som gjorde sig særligt bemærket i Hollywood. Den ene var John Woo, som instruerede den horrible ‘Mission Impossible 2’.

Den anden var Ang Lee, som kastede sig over det noget mere dybtfølte projekt, som endte ud med at blive ‘Brokeback Mountain’.

Filmen har siden hen fået meget røg for at være en romantisk film mellem to mænd, men ikke desto mindre beviser denne film, at kærlighed på film ikke er forbeholdt en mand og en kvinde.

Den kan være ligeså inderlig, hvis ikke mere, mellem to af samme køn.

I hvert fald står denne film for os, som værende en af de smukkeste og velfortalte romantiske dramaer nogensinde, og af den simple årsag hører den hjemme hos de bedste af de bedste.

Bourne Ultimatum (2007)

Hvad kan man sige om ‘Bourne Ultimatum’, som ikke allerede er blevet sagt. Vi har haft svært ved at komme på noget nyt, men kan blot tilslutte os det hujende kor at action og thriller fans, som elsker denne film.

Matt Damon er endnu engang tilbage som den tidligere CIA-agent, Bourne, men denne gang spidser tingene for alvor til, og han er tvunget til endnu engang at kæmpe for sit liv.

Paul Greengrass, som også instruerede forgængeren til denne film er tilbage i instruktørstolen, og du godeste hvor har han øje for at lave høj oktan action film. Den måtte bare med på listen her.

 

Minority Report (2002)

Her møder vi nok endnu engang Steven Spielberg bag kameraet. Og endnu engang er hans visuelle sans for historiefortælling ikke til at tage fejl af.

‘Minority Report’ er en glimrende science fiction film med masser af thriller elementer, som emmer af mystik.

Vi følger Tom Cruise i rollen som en betjent for den gren af politiet, som stopper mordere, før de myrder. Alt er godt, indtil Cruise’s egen karakter er hovedperson i et mordplot.

Han kæmper mod tiden i et forsøg på at rense sit eget navn, og stoppe personen som vil ham til livs. For os står ‘Minority Report’, som en af de fedeste film Spielberg har lavet i nyere tid.

Den er et testamente til Tom Cruise’s evner som actionskuespiller. Det er derfor heller ikke overraskende at den selvfølgelig får en plads her på listen.

 

Hvad synes du om vores liste? Har vi glemt eller overset nogle af dine favoritter? Hvis vi har, så smid en kommentar, med dit bud, og lad os høre hvad du tænker!

 

Er du nysgerrig på de bedste film fra 70’erne, 80’erne og 90’erne? Så bare klik på det årstal du er interesseret i!

følg med og like os:
error

Skriv et svar