De 10 uhyggeligste gysere på Netflix i dag

Netflix er et overflødighedshorn af film og serier. Der findes alle mulige kategorier af underholdning, men en af de mest interessante er deres gyserfilm. Derfor har vi samlet en liste over de 10 uhyggeligste gysere på Netflix i dag.

Sådan har vi valgt

Vi har ikke holdt os til et strengt sæt regler om hvad filmene måtte eller ikke måtte indeholde. Derimod har vi forsøgt at finde en bred vifte af gysere.

På den måde føler vi at vores liste repræsenterer et bredere udvalg end hvis vi snævrede det ind. Der er klassisk horror, slow-burn gys og gys som giver dig chock, så du tror du får hjertestop!

her er de 10 uhyggeligste gysere på Netflix, som vi valgte:

 

Hush (2016)

I filmen Hush møder vi en døv forfatterinde, som lever et stille og roligt liv i hendes lille hus i en skov. Da en morderisk og maskeret galning en dag dukker om, må hun kæmpe for sit liv, for at overleve.

Denne gyser af Mike Flanagan, som også har lavet Ouija 2, og Gerald’s Game, er en fed lille gyserfilm. Den er meget nervepirrende i sit udtryk, netop fordi vores hovedperson er døv.

Hun hører simpelthen ikke den sindsyge morder som sniger sig rundt udenfor. Derfor synes vi denne spændende gyser hører hjemme her.

 

 

The Cabin In The Woods (2012)

I denne film tager 5 venner påen lille ferie i en afsiddesliggende hytte, i en skov. De skal hygge, feste og have det sjovt, men ikke alt går efter planen.

Du kender konceptet, og har nok set det hundredevis af gange før. Men så tager du fejl! For denne film er alt det som vi kender fra klassiske gysere, men historien udvikler sig på en måde som ingen havde set komme.

Drew Goddard som i øvrigt har skrevet den spændende sci-fi thriller Cloverfield, har instrueret denne gyserperle. Den skal selvfølgelig med på listen!

 

The Conjuring (2013)

Denne fuldstændigt rædselsvækkende gyser er baseret på en sand historie, hvilket ikke ligefrem gør det rarere at se filmen.

Historien omhandler en familie fra New England som oplever underlige hændelser på familiens gård. Inden længe står det klart at der er ånder på spil.

The Conjuring var et brag af en sucess, da den udkom i 2013, og instruktøren James Wan lavede i 2016 også efterfølgeren.

Hvis du skal ind og se den nye gyser, The Nun, som har premiere her i efteråret, er denne en glimrende film at varme op med. Begge film foregår nemlig i det samme uhyggelige univers!

På udkig efter noget som egner sig mere til en filmaften med hele familien? Se vores top 10 over de bedste familiefilm på Netflix!

The Exorcist (1973)

Da en pige pludselig bliver besat af et mystisk væsen, søger hende nervøse mor hjælp fra to præster. eller rettere, to exorcister.

The Exorcist er instrueret af William Friedkin, som blandt andet har lavet klassikeren The French Connection. Ligeledes blev The Exorcist en klassiker for alle gyser og horrorfans.

Er du derfor til dæmonisk uhygge, er The Exorcist fra 1973 et must at se. Derfor er den også med på vores top 10.

 

The Lodgers (2017)

I The Lodgers møder vi det irske tvillingepar Rachel og Edward. De bor i familiens gamle faldefærdige hus på landet i Irland.

Deres landlige eksistens bliver hver aften forstyrret af en ondskabsfuld eksistens, som tvinger søskendeparret til at leve efter tre simple regler.

Gå altid i seng inden midnat, luk aldrig fremmede ind og forsøg aldrig at flygte, medmindre du vil sætte din tvillings liv på spil.

Denne glimrende gyser, med sine gamle gotiske stemninger, leverer gode gys og en interessant fortælling. Det er heller ikke hver dag man ser en gyser fra Irland.

Vi synes den er tilpas spændende og unik til at lande en plads på vores liste.

 

The Omen (2006)

Robert og Katherine Thorn adopterer en lille dreng med gennemborende blå øjne.

De navngiver ham Damien, og alt virker til at gå godt. Men som Damien vokser op, begynder flere og flere forfærdelige ting at ske. Inden længe begynder Robert at overveje om deres adoptivsøn måske ligefrem er djævelen selv.

Denne genindspilning af selv samme gyserklassiker fra 1976 fik meget medieomtale da den udkom i 2006. Dels for at være en genindspilning, men også for at udkomme netop den dag den gjorde.

The Omen havde premiere d.6/6-06, og 666 er som bekendt djævlens tal ifølge bibelen. Glimrende PR arbejde! derfor får The Omen en plads på vores liste.

IT (2017)

I denne nye filmudgave af Stephen King’s klassiske roman, møder vi en flok børn i en søvnig lille landsby. Landsbyen er plaget af at børn på mystisk vis forsvinder.

Den brogede flok af børn sætter sig for at komme til bunds i mysteriet, og står snart ansigt til ansigt med deres værste mareridt. Bogstaveligt talt.

De må i frygt og rædsel sande at de alle sammen bliver jagtet af den samme morderiske og dæmoniske klovn, som vil dem til livs, og stoppe deres opklaren.

IT er blandt be bedst tjenene gysere i biograferne nogensinde, og klovnen Pennywise er modbydelig og skræmmende. Ingen tvivl om en plads på vores liste til denne film.

På jagt efter en ny omgang gys i serieformat? Læs vores anmeldelse af gyser serien Castle Rock. Kan ses nu på HBO Nordic!

Sinister (2012)

I Sinister følger vi krimiforfatteren Elliot og hans familie. Elliot skriver kriminalromaner baseret på virkelige hændelser og er i færd med at forske i en mordsag, da han en dag finder en samling gamle videobånd.

De gamle videobånd angiver at der tilsyneladende er begået en række brutale mord i det hjem som han selv og familien bor i.

Desuden ser det ud til at morderen stadig er på fri fod, og han er på jagt igen.

Sinister er en rigtig god omgang gys, med uhyggelige lyde, skræmmende chok oplevelser og overnaturlige kræfter. Og Ethan Hunt er som altid, forrygende. Selvfølgelig skal den på listen.

 

Lad Den Rette Komme Ind (2008)

Dette er en på mange måder unik gyser. Den er ikke uhyggelig på den klassiske måde, og så er hovedpersonerne to børn.

12-årige Oskar, er en enspænder og et nemt mobbeoffer for skolens bøller. Han drømmer om at kunne gøre modstand, men fantaserer mest om det.

En dag flytter en pige ind i lejligheden ved siden af hans. Hun hedder Eli og er speciel ligesom han selv er. Om end på en ganske anden måde.

Eli er forbundet til en lang række makabre mord, og snart begynder der at ske mystiske og uforklarlige ting i den lille landsby de bor i.

Lad Den Rette Komme Ind er en smuk og rørende fortælling samtidig med at være uhyggelig og skræmmende i sit udtryk. Der var ingen tvivl om at den skulle være med på vores liste.

 

The Ritual (2018)

David Bruckner, manden bag den fremragende gyser V/H/S, er tilbage med en ny film. Denne gang en film specielt lavet til Netflix. Nemlig gyseren The Ritual.

Fire skole kammerater mødes som voksne, med det formål at tage på en vandretur i den svenske vildmark. De vælger på et tidspunkt at tage en genvej gennem en tæt og mørk svensk fyrreskov.

Men de er ikke alene i skoven. Der er en ondskab til stede som forfølger dem, og snart bliver den kammeratlige rejse til en kamp for livet.

Netflix har været meget svingende i niveau, når det kommer til deres filmproduktioner. Derfor er det en fornøjelse at se en veleksekveret gyser fra deres hånd!

Den fortjener også en plads blandt de 10 uhyggeligste gysere på Netflix i dag.

Er du interesseret i at spare penge på streaming? Så læs hvordan du kan spare penge via dit mobil abonnement!

 

Hvad tænker du om vores liste? Mangler vi en af dine favoritter, eller har du en god anbefaling at dele med os? lad os høre dine tanker i kommentarfeltet!

følg med og like os:
error

Skriv et svar