Top 3 lækreste højtalere til hjemmet

Der er så mange højtalere og mærker på markedet i dag, at det kan være svært at finde rundt i. Derfor besluttede vi os for at gå på nettet og lave lidt research. her er hvad vi lærte.

Når man skal købe højtalere, uanset om det er til tv eller bare til at høre musik på, er der nogle bestemte ting man skal være opmærksom på.

Derfor kan det være fint at gøre sig nogle overvejelser omkring hvad man leder efter.

Herunder har vi opstillet nogle af vores spørgsmål, og de svar vi fandt frem til.

 

Hvor store højtalere skal jeg købe?

Til at starte med er det en god idé at gøre op med sig selv hvor store højtalerne skal være. Lyden påvirkes naturligvis af størrelsen, men i første omgang handler det om at vælge ud fra hvad man synes passer ind i ens hjem.

Store højtalere fylder naturligvis mere, og er ikke så nemme at gemme af vejen. En lille eller mellemstor højtaler kan derimod nemmere passe ind i ens stue.

Man kan nemt hænge dem på væggen, stille dem på gulvet ved fjernsynet, eller hvor man nu synes de passer ind.

 

Hvilke funktioner skal mine højtalere have?

Når du har besluttet dig for hvor stor din højtaler skal være, er det på tide at kigge på højtalernes funktioner.

Højtalere laves med mange forskellige funktioner nu til dags, så der er nok at vælge imellem.

Du kan eksempelvis få trådløse, som kan spille musik via bluetooth fra din telefon eller pc. Du kan også få højtalere som er centralstyret, så du kan høre musik i alle rum i huset på en gang.

Måske det er nok for dig med en lille højtaler som bare kan kobles til din telefon? Måske du foretrækker et stort og dyrt surround sound anlæg til den helt store musiske oplevelse?

Det vi prøver at fortælle, som vi selv kom frem til er, at der er mange forskellige højtalere med mange forskellige funktioner.

Så det er vigtigt at du tænker over hvad dine specifikke behov er. Dette leder os til næste punkt på dagsorden.

 

Til hvilket formål skal mine højtalere bruges?

Som nævnt ovenover, er det vigtigt at du overvejer dine specifikke behov. Altså, hvad det er du skal bruge dine højtalere til. Skal de levere en skarp og flot lyd når du ser film, eller spiller musik til en fest.

Eller kan du måske nøjes med et mindre sæt højtalere til hverdagsbrug i hjemmet. Uanset hvad er det vigtigt du gør dig disse overvejelser, og træffer en informeret beslutning på baggrund af dem.

Når du har tygget lidt på det, og er kommet frem til hvad dine ønsker for et sæt højtalere er, kan vi begynde at kigge på pris og kvalitet.

 

Hvor meget koster højtalere?

Priserne på højtalere varierer kraftigt. Alt fra 150kr til 150.000kr eller mere. Derfor er det en god idé at have øjnene med sig når man shopper efter nyt lyd til hjemmet.

Vi har forsøgt at samle en lille liste på tre højtaler modeller, som leverer en god kvalitet, uden at dræne din bankbog fuldstændig.

Vi valgte at kigge på forskellige typer af højtalere, og komme med en anbefaling fra tre forskellige kategorier, som vi synes repræsenterer den gennemsnitlige forbruger bedst.

Der er både bærbare bluetooth højtalere, såkaldt kompakthøjtalere og trådløse stereohøjtalere. Her er hvad vi fandt frem til:

 

Trænger du til et godt gys, men ved ikke hvad du skal se? måske vores top 10 gyserfilm kan inspirere dig!

B&O BeoPlay A1. Pris: 1.999 kroner

Når man snakker højtalere, kan man dårligt undgå at nævne B&O. Men mange bliver også skræmt væk, ved tanken om at skulle punge stort ud for højtalere.

Derfor er der her et rimeligt alternativ der smukt rammer balancen mellem økonomi og kvalitet.

BeoPlay A1, eller bare A1, er en af de bedste bærbare bluetooth højtalere på markedet. Den relativt lille højtaler formår at levere en lyd, og især en baslyd, som mange højtalere har svært ved at gøre den kunsten efter.

Der er både en behagelig og rund lyd i den lille højtaler, og så er den nem at transportere rundt, hvis du er på farten.

Du kommer nok ikke til at kunne overdøve gæsterne til en havefest, men til hjemmebrug eller mere intime stunder er B&O BeoPlay A1 et solidt bud på simpelt men handy højtalerdesign.

Elac Debut B5. Pris: 2.490 kroner

B5 højtalerne er de mindste i Debut serien af kompakthøjtalere fra Elac. De er konstrueret af Andrew Jones og gør ved første øjekast ikke meget væsen af sig.

Alt dette ændrer sig dog når der bliver skruet op for dem.  Man skal lede længe efter ligeså varm og behagelig lyd, som både er fyldig og har en solid bas, som slår igennem uden at overdøve.

Målet med B5 modellen er eftersigende at vække interessen for god lyd, hos unge mennesker, som ikke nødvendigvis har titusindvis af kroner liggende til at smide efter kvalitetshøjtalere.

I det henseende kom Elac Debut B5 højtalerne absolut i mål.

 

Yamaha NX-N500. Pris: 5.998 kroner

De fikse små trådløse stereohøjtalere fra Yamaha kommer med et væld af funktioner, men det er først og fremmest lyden, som giver NX-N500 modellen sin berettigelse.

I musikstudier verden over har Yamaha’s NS10 højtalere i mange år været en yndet model, og tanken med de nye NX-N500 højtalere er da også at give folk en følelse af studielyds kvalitet, i deres eget hjem.

Hvor andre modeller i denne prisklasse har en lidt mere diskant lyd, glimrer Yamaha ved sin behagelige mere afrundede mellemtoner som giver en blød og fyldig lyd.

Et glimrende supplement til både dine film og musikoplevelser i hjemmet.

Billig streaming og et solidt mobil abonnement? Læs her og lær hvordan du slår to fluer med et smæk!

Fandt du hvad du havde brug for? Eller har du måske en anbefaling til andre højtalere? så lad os høre om det i kommentarfeltet herunder!

følg med og like os:
error

Skriv et svar