Mangler du en god Netflix Krimi? Her er 10!

En krimi kan have mange udtryk. Det kan være højlydt og bragende action. Det kan også være fint og stilfærdigt drama. Men nok er der at vælge imellem. Derfor har vi her samlet 10 krimier fra Netflix, som vi synes er værd at give et skud.

The Irishman (2019)

Hvis der er én ting Martin Scorsese er kendt for, så er det at skrue en velorkestreret gangsterfilm sammen. Hans nyeste film ‘The Irishman’ med Pacino De Niro, og Pesci i de bærende roller er heller ingen undtagelse. Den fængende historie om fagforeningsmanden Jimmy Hoffa, og hans mere lyssky bekendtskaber i mafiaen, er et absolut must hvis man er til en god krimi.

Pulp Fiction (1994)

‘Pulp Fiction’ er historien om en gangsterboss, hans kone, nogle af hans håndlangere og en gut der skylder ham penge. Men den er også meget mere end det. Denne 90’er-klassiker og guldpalmevinder cementerede for alvor Quentin Tarantino som en af vor tids største instruktører. Selvom hans filmiske virke har været vidt omkring er denne fremragende fortælling stadig blandt de bedste på markedet.

Mean Streets (1973)

Før Scorsese gav os film som ‘Goodfellas’ eller ‘Taxi Driver’ gav han os ‘Mean Streets’ eller ‘Gaden Uden Nåde’, som den så finurligt er kaldt på dansk. Denne film giver et spændende indblik i New Yorks slum i starten af 70’erne. Gaderne flyder med skrald og natten bløder neon i denne fine lille krimi om et par småkriminelles hårde liv på gaderne i New York. Har desuden både en ung Harvey Keitel og Robert De Niro i de bærende roller.

Zodiac (2007)

Hvis der er noget David Fincher kan finde ud af, så er det at strikke en krimihistorie sammen. Denne film omhandlende de bestialske Zodiac-mord som hærgede San Fransisco området i slutningen af 60’erne, er ingen undtagelse. Med fremragende skuespil af Jake Gyllenhaal, Mark Rufallo og Robert Downey Jr, skulle man tro at det var en regulær Marvel film han havde castet til. Istedet er det en mørk og metodisk udforskning af historien om Zodiac-morderen. Absolut seværdig.

Prisoners (2013)

Den mesterlige cinematograf Roger Deakins, som blandt andet har skudt film som ‘Blade Runner 2049’, ‘Sicario’ og senest ‘1917’ har også filmet denne neglebidder af en thriller. Filmen er desuden instrueret af en af 2010’ernes mest prominente og interessante instruktører, Denis Villeneuve. Filmen er ikke bare blødende flot, og mesterligt instrueret. Det er også en sindsygt spændende historie om kidnapning og selvtægt. På rollelisten ses blandt andet Paul Dano, Jake Gyllenhaal og Hugh Jackman.

Læs med her hvis du vil vide mere om Roger Deakins blændende talent!

Brawl In Cell Block 99 (2017)

S. Craig Zahler er en mester udi lavbudget film der ligner og føles som en million. Med hans barbariske horror/western ‘Bone Tomahawk’ og hans brutale politithriller ‘Dragged Across Concrete’ har han i den grad slået fast at han er værd at holde øje med. Dette er absolut også tilfældet med hans neo-noir fængselsthriller ‘Brawl In Cell Block 99’. Vince Vaughn, som eller mest er kendt for sine komiske roller, spiller her en ufrivillig kriminel med en indestængt vrede og styrke, som er noget af det bedste han til dato har præsteret. Skal ses hvis man er til krimi.

Good Time (2017)

Safdie Brødrene hvis nyeste film ‘Uncut Gems’ har Adam Sandler i hovedrollen. En rolle han høster pris for, fordi han er trådt ud af hans typiske filmrolle og virkelig leverer flot skuespil. Det samme kan i den grad siges om brødrenes film ‘Good Time’ fra 2017. I denne spiller ingen ringere end Robert Pattinson hovedrollen. En film om livet på kanten af samfundet, og om konsekvenserne af kriminalitet. Glemt er ‘Twilight’ og til gengæld står en blændende præstation fra Pattinson tilbage som den helt store oplevelse med ‘Good Time’.

Blindspotting (2018)

‘Blindspotting’ er ikke en krimi som sådan, men er alligevel med på listen. Den handler nemlig i høj grad om livet efter kriminalitet, og de konsekvenser det kan have. Både personligt men også på omgangskredsen. Den tidligere fange, Colin er prøveløsladt, men livet i Oaklands gader gør det svært at holde sig på den smalle sti. En underholdende karakterdrama, og en hyldest til en side af Amerika som sjældent får spotlyset.

Seven (1995)

Hvis du endnu ikke har set ‘Seven’, så anbefaler vi dig at smide alt hvad du har i hænderne og blænde op for Netflix. Nu! Denne ikoniske og dybt melankolske trhiller fra 1995 er slet og ret en af vor tids allerstørste mesterværker. En ikonisk flot filmet og fortalt historie, koblet sammen med en fuldstændig bestialsk række mord, gør denne film til noget af det bedste når det kommer til krimifortællinger.

Læs også om hvorfor ‘Seven’ stadig er så god en film her 25 år senere!

The Talented Mr. Ripley (1999)

En lettere overset lille perle, er ‘The Talented Mr. Ripley’ fra 1999. Filmen har ung Matt Damon i hovedrollen, som en svindler der rejser til Italien. I Italien har han til opgave at overtale en rigmandssøn om at rejse tilbage til Amerika og træde ind i sin fars firma. Rigmandssønnen spilles af Jude Law, og hans skønne forlovede er en ung Gwyneth Paltrow. Ikke alt går dog som planlagt, og pludselig er Italien ikke det ferieparadis de troede det var.

Vi håber du fandt noget at se! Hvilke krimier ville du anbefale hvis du skulle lave en liste? Smid en kommentar i feltet herunder!

følg med og like os:

2 thoughts on “Mangler du en god Netflix Krimi? Her er 10!

Skriv et svar