Nokia 7 Plus anmeldelse

For mange år siden var Nokia kongen af mobiltelefoner. Med indtoget af SmartPhones faldt Nokia dog håbløst bagud, og blev til sidst hægtet helt af. Men nye kræfter ved Nokia, har forsøgt sig med nye tiltag, og det er der kommet blandt andet Nokia 7 Plus ud af.

Os hos Teknorama.dk har testet den nye Nokia 7 Plus. Vi har været spændte på hvordan Nokia’s nye telefon har klaret det, og hvordan den måler sig op imod andre store navne på markedet.

De første indtryk

Før vi dykker ned i en nærmere anmeldelse af Nokia 7 Plus, tager vi lige et hurtigt kig på specifikationerne:

Dimensioner: 158,38 x 75,64 x 7,99 mm
Skærm: 6” IPS LCD
Skærmopløsning: Full HD+ (1.080 x 2.160 pixels), 18:9-format
Processor: Qualcomm Snapdragon 660 (4 x 2,2 GHz Kryo 260 + 4 x 1,8 GHz Kryo 260)
Grafikchip: Adreno 512
RAM: 4 GB
Lager: 64 GB eMMC 5.1 (kan udvides med microSD)
Kamera: 12 megapixel, f/1,75 + 13 megapixel, f/2.6 med 2x optisk zoom, 16 megapixel f/2.0 frontkamera
Wi-Fi: 802.11 a/b/g/n/ac
Software: Android 8.1 Oreo (AndroidOne)
Batteri: 3.800 mAh
Farver: Sort/kobber og hvid/kobber
Pris: Vejledende pris 2.999 kroner.

Mere interesseret i en ny Blu ray afspiller? Læs om vores 5 favoritter på markedet idag!

Design og display

Nokia 7 plus overrasker positivt ved første øjekast. Har man den i brug i længere tid skuffer den heller ikke.

Nokia er kendt for at lave slidstærke telefoner, og Nokia 7 Plus modellen er heller ingen undtagelse. Den er robust sat sammen, men på en stilren og smagfuld måde.

Mobilen har en aluminiumsramme, en gennemgående kant i kobber, glas front og aluminium på bagsiden. Kobber rammen går igen på bagsiden langs kameraets og fingeraftrykslæserens kant.

Telefonen får et både stilfuld og robust udseende, og så ligger den godt i hånden, men sin lidt ru bagside.

Bagsiden er, som allerede nævnt, udstyret med fingeraftrykslæser og dobbelt kamera. i bunden sidder højttalere og en USB-C indgang. mobilens top er udstyret med et jackstik til høretelefoner.

Displayet er et IPS panel på 6” i 18:9 formatet, med en opløsning på 1080×2160 pixel. Desværre har modellen unødigt store rammer om skærmen, som gør telefonen en del større en selve displayet. Lidt ærgerligt.

Displayet leverer pæne farver af en telefon i den prismæssige mellemklasse. De bliver ikke grynede eller overdrevne som det kan være tilfældet ved andre modeller.

Der mangler dog lidt mere lys i displayet. Specielt udendørs kan det genere.

Software, netværk og batteriliv

En af de helt store forandringer for de nye Nokia telefoner, herunder Nokia 6.1, Nokia 7 Plus og Nokia 8 Scirocco, er det nye software. Nokia har nemlig skiftet til AndroidOne. Og det fungerer upåklageligt.

AndroidOne er mobilsoftware uden nogen indblanding fra producenten. Det vil sige at til forskel fra Samsung eller Huawei, er Nokia 7 plus telefonen helt igennem Android styret. Det eneste software Nokia selv har lavet er kamera app’en.

AndroidOne er en moderne og elegant brugerflade som er let at gå til selvom du ikk har tidligere kendskab til Android. Ikke mindst er man sikret Android opdateringer nærmest så snart de lander hos google, i op til tre år frem.

Udover et lækkert nyt styresystem, så har telefonen også et rigtig langt batteriliv. Bevares, telefonen er udstyret med et 3.800 mAh batteri, og en processor som ikke er for voldsom, så den skulle også gerne kunne holde sig.

Vi har haft den kørende med regulært brug i to døgn uden behov for opladning. Når den så skal lades, er den hurtig og effektiv. Cirka 30 minutter giver dig 45% strøm.

Tager vi et kig på netværket, leverer modellen også flot på dette punkt. Der har i skrivende stund endnu ikke været et udfald, hverken på signal eller mobilnetværket.

Den håndterer flot signalet, uanset om man er i byen eller ude hvor kragerne vender.

Kamera og lyd

Kamera app’en er som nævnt, Nokia’s egen kreation. Den er dejlig simpel at finde rundt i og leverer et let tilgængeligt værktøj til brug af modellens kamera.

Måske er app’en dog en smule for simpel til tider. Vi savnede muligheden for at swipe mellem kameraets funktioner. Istedet skal man trykke på de enkelte funktioner.

Nokia 7 Plus byder på et dobbelt kamera på bagsiden af telefonen. En 12 megapixel f/1.8 og en 12 megapixel telefoto f/2.6 sensor, og den bærer den sædvanlige Carl Zeiss branding, som vi længe har set på Nokia telefoner.

Køber man denne telefon vil man højest sandsynligt være rigtig godt tilfreds med kameraet, som leverer flotte billeder i gode farver.

Kigger vi på lydsiden er der dog lidt mangler. Mobilen har kun højttalere i bunden, ergo ingen stereolyd. De kan fint spille hvis man blot ser youtube klip eller lytter til podcast, men ikke meget mere end det.

Benytter man derimod de høretelefoner som medfølger er man dækket fint ind til dagligdagsbrug. Desuden er højttaleren ved samtale i telefonen ganske god, og leverer en klar og skarp lyd.

Overvejer du at købe Nokia 7 Plus? Så læs her hvordan du kan spare penge på streaming igennem dit mobil abonnement!

Vurderingen af Nokia 7 Plus

Alt i alt er Nokia 7 Plus en ganske glimrende telefon. Specielt som model i sin prisklasse, har den nogle klare forspring i forhold til konkurrenterne.

Telefonen er flot og robust, om end en kende for stor i forhold til sit display. Skærmens kvalitet er god og farverne er flotte, men vi savnede lidt mere lys i displayet.

Styresystement og netværket fungerer upåklageligt, og vi er glade for at Nokia endelig har fået et styresystem som er værd at bruge penge på. Batteriet er stort og lever længe. Desuden er det hurtigt at lade op og gør oplevelsen af telefonen det bedre.

Kameraet er godt og tager flotte billeder med gode nuancer, men app’en er en smule for simpel og mangler funktionalitet. Ligeledes er lydsiden et svagt punkt, men kan reddes med det medfølgende headset.

Derfor lander Nokia 7 Plus på flotte 4 ud af 5 stjerner.

 

Vi håber du blev klogere på om Nokia 7 Plus telefonen er noget for dig. Har du tanker, spørgsmål eller kommentarer, så smid dem i kommentarfeltet herunder!

følg med og like os:
error

Skriv et svar