Teknorama

– Af fans, til fans

90’er konsol får nyt liv

Er du til konsolspil, og har en svaghed for de gamle klassikere? Så glæd dig til jul! Der genudgives den originale Playstation nemlig, men i en ny udgave!

Sony har endelig fået øjnene op for at deres første konsol, den originale Playstation, er blevet lidt af et retro-klenodie.

Det markeres på behørig vis, med udgivelsen af konsollen, men i et nyt og smart mini-format, med tilhørende spil.

 

Hvorfor er Playstation så unik?

Når man smed sit første spil i den splinternye og flotte Playstation konsol for snart 24 år siden, vidste man at man sad med fremtidens spiloplevelse i hænderne.

Spillet lå på en disk, og ikke en gammeldags diskette. Både lyd og billede var også en kraftpræstation at opleve i aktion. Ikke overraskende blev Playstation en fanfavorit.

Spil var ikke længere noget som kun var forbeholdt børn, eller barnlige sjæle. Det var noget som alle kunne nyde.

Konsollen var flot og diskret. Endelig en maskine man kunne være bekendt at have stående fremme.

Og nu, næsten et kvart århundrede senere, lander denne unikke maskine på markedet igen. Dog i en opdateret udgave.

Se vores streaming Guide til alle de bedste titler efteråret har at byde på!

Playstation er blevet retro

I de seneste år er retro-bølgen skyllet ind over os, i forskellige afskygninger. På seriefronten kan vi opleve ting som Stranger Things, som tydeligt referer tilbage.

På filmfronten har vi senest set Steven Spielberg’s Ready Player One, som er en ode til en svunden tid, og også på spilfronten dyrkes denne nostalgi.

De seneste år har budt på både Nintendo, Sega og Atari mini-konsoller, til fans som savnede de klassiske 80’er spil. Nu er tiden så kommet til 90’erne og Playstation.

Sony har netop offentliggjort at vi til jul kan få fingrende i en Playstation mini-konsol med intet mindre end 20 klassiske spil. De har døbt den Playstation Classic.

Det er ikke for sjov at de kalder det en Mini-Konsol.

Hvad kan vi forvente af Playstation Classic?

Som det kan ses i traileren øverst i artiklen, eller på billedet herover, er det en meget diskret og lille konsol, men den har kræfter nok.

Med maskinen medfølger 20 af de klassiske Playstation 1 titler. Blandt andet kan du spille det klassiske Tekken 3, som var en helt unik fighter-titel.

Er du mere til eventyr kan du prøve kræfter med klassikeren Final Fantasy VII! Med sine blændende videosekvenser var det et hit da det udkom i 1997.

Det er selvfølgelig værd at være opmærksom på at der er gået knap 25 siden konsollen udkom, og spilmediet har rykket sig meget.

Men er du ikke sart overfor pixeleret og grynet grafik, eller småkluntet styring, er vi sikker på du vil elske den.

Playstation Classic kommer til at koste 7-800kr. Hvis du synes at det er pengene værd, for en rejse tilbage i tiden, kan du glæde dig til konsollen udkommer i December i år.

Indtil videre er kun 5 af de 20 spil blevet offentliggjort, men Business Insider har en spændende artikel med hvilke titler de ønsker, hvis du vil vide mere.

I et nostalgisk humør? så tag et kig på de 10 bedste film fra 1980’erne!

Vi glæder os meget til den nye konsol lander, og til at se hvilke titler vi kan spille igen! Er du også interesseret i den? Hvad kunne du tænke dig at spille på den? smid en kommentar herunder med dit svar!

 

 

følg med og like os:
error

Skriv et svar