The Predator – Anmeldelse

Tilbage i 1987 udkom ‘Predator’ i biograferne. Hovedrolleindehaveren var det svulmende muskelbundt, Arnold Schwarzenegger  som den macho og dødbringende soldat, Dutch. Filmen er noget nær den perfekte 80’er actionfilm. Vi så derfor meget frem til at gense Predator-universet i denne nye udgave.

Manden bag denne Predator-film er ingen ringere end Shane Black (Iron Man 3, The Nice Guys), som sågar havde en lille rolle i den originale film fra ’87.

Det skulle derfor blive spændende at se om han formåede at løfte arven fra den første film, når nu han har så intimt et bekendtskab med franchisen.

Lad os tage et nærmere kig på The Predator:

Billig streaming gennem mobil abonnementet? Se her hvor meget du kan spare med en Telmore “Premiumpakke”!

Historie og karakterer

Filmen starter sådan set stærkt ud. Den leverer en kort men effektiv introduktion til historien og de meste relevante karakterer. Specielt de første 10 minutter føles filmen som en Predator-film bør føles.

Selv det originale soundtrack fra Alan Silvestri er med i disse første minutter, hvilket kun øger den gode stemning.

Umiddelbart herefter tager filmen en afstikker ud af en sidevej, som leder os til det som ender med at blive filmens hovedfokus.

The Predator går fra at have været en potentielt spændingsfyldt og mørk omgang sci-fi horror, til at være en blanding af action og komik. Men ikke på den gode måde.

Den originale film beror sig på suspense og uhyggen ved monsteret i det skjulte.

The Predator derimod, tyr i høj grad til konceptet om at jo større og mere larmende det er, desto mere skræmmende må det også være.

Der tager de imidlertid fuldstændig fejl. The Predator ender med at føles som en underligt skizofren film som ikke er helt sci-fi horror, men heller ikke rigtig er god action og komik.

karaktererne er ikke decideret dårlige. De er bare enormt forglemmelige og uinteressante. En enkelt karakter fandt vi direkte irriterende og forstyrrende for oplevelsen.

Mangler du en god film at streame? vi anbefaler disse 10 film som kan ses lige nu på Viaplay!

Bedømmelsen

Alt i alt havde vi forventet noget helt andet end det vi fik. Dermed ikke sagt, at filmen derfor er en skuffelse af den grund. Den skuffer af helt andre grunde.

En uinteressant historie, manglen på uhygge, de forglemmelige og forcerede komiske karakterer er alt sammen nok til at filmen skuffer ud fra sine egne præmisser.

istedet for en spændende monsterfilm fik vi en film som mest af alt minder om et forsøg på at gøre filmens univers, familievenligt og “superhelte-agtigt”.

Er du interesseret i at se en god og oprigtigt spændende og nervepirrende Predator-film anbefaler vi at du istedet sætter dig og ser den originale film fra 1987.

Derfor lander Shane Black’s The Predator på tre enormt middelmådige stjerner. Det er en ommer!

følg med og like os:
error

2 tanker om “The Predator – Anmeldelse”

  1. Tænkte: “hvad er Det jeg lige har set”
    og “åh nej, er det den vej til vil fortsætte i efterfølgende film?”.

    Igen jeg aner ikke engang hvad denne film egentligt ville fortælle.

Skriv et svar