Ferie og film – De fedeste rejsemål for filmnørder

Som filmfan kan det være rart at komme lidt ud af biografmørket, og opleve verdenen. Derfor har vi har taget et kig på 6 af de smukkeste feriedestinationer som også indgår i film.

 

Star Wars Episode I og II

Plaza De España, sevilla, Spanien.

Det smukke Plaza i Sevilla, har en lang og spændende historie.

Det vi dog synes er mest interessant her på siden, er at de nuværende regeringsbygninger, i slutningen af 90’erne og starten af 00’erne, agerede slot på planeten Naboo i ‘Star Wars Episode I’, og igen i ‘Episode 2′.

De smukke omgivelser bringer én direkte tilbage til George Lucas’ univers, så derfor skulle den selvfølgelig på listen.

Læs også om vores ti ynglingsfilm fra 1990’erne

Jurassic Park og Godzilla

Oahu, Hawaii.

Den solbeskinnede ferieø Oahu, er hjemsted for en eksotisk og smukt natur. Det, og så kæmpeøgler og monstre fra jordens undergrund.

Med titler som ‘Jurassic Park’, ‘Godzilla’ og tv-serier som ‘Lost’ på sit cv, er det ikke underligt at denne Hawaiianske ø, er et populært rejsemål. Hvis du er heldig kan du endda stadig finde et vaskeægte Godzilla fodaftryk! Selvfølgelig skal den på listen.

 

Harry Potter 1-8

Alnwick Castle, England.

Denne smukke gamle borg i det nord østlige område af England, bedre kendt som Northumberland, har en lang og spændende historie.

Men som de filmfans vi er, er vi hovedsageligt interesseret i borgens nyere historie. Der er specifikt tale om den periode hvor borgen forvandledes til skolen for heksekunstner og troldmandskab, nemlig Hogwarts fra Harry Potter universet.

Man mærker stadig magien i krogende når man besøger denne gamle borg, så den hører naturligvis hjemme på listen.

Har du ikke råd til ferie kunne det måske være rart med en god streamingtjeneste. læs vores undersøgelse af hvilken streamingtjeneste der er bedst

Hvidstengruppen

Hvidsten Kro, Danmark.

Er du mere til landlig idyl i stedet for det store udland? Så bare rolig. Danmark har skam også sin andel af betagende og smukke feriedestinationer.

Vi fandt et sted, som vi bare elsker, og som tilfældigvis også har været omdrejningspunkt i en større dansk filmproduktion.

Vi taler selvfølgelig om Hvidsten Kro, kendt for sin fortælling om heroiske danskere som kæmpede for Gud, konge og fædreland, men også kendt fra den spændende film, ‘Hvidstengruppen’. Et must på denne liste!

 

Pirates Of The Caribbien 1 og 2

St. Vincent, Caribien.

Dette smukke ferieparadis er en yndet turistdestination for folk i Caribien. Med sine spejlblanke strande og palmefyldte gader, er St. Vincent en lille bid af himlen på jord.

I filmens verden er øen dog hjemsted for pirater og andet afskum, i de forrygende piratfilm med Johnny Depp i hovedrollen som den fordrukne sørøver, Captain Jack Sparrow.

Ønsker du at opleve livet som pirat, men også gerne vil slikke stol i en hængekøje, så er St. Vincentstedet at gøre det. Splitte mine bramsejl om ikke det gør stedet fortjent til en plads på listen.

 

Indiana Jones And The Last Crusade

Granada, Spanien (El Albaicín distriktet).

Sidste stop på vores liste over drømmerejser i filmens verden er intet mindre end Granada i Spanien. Den smukke by med sine smalle gader og sydeuropæiske stemning er et perfekt sted at rejse hen og få lidt ro fra hverdagens stress og jag.

Medmindre man er Indiana Jones og er på jagt efter tempelriddernes glemte skat. Så er det nok ikke det bedste sted at være.

Som filmfan er byen dog absolut nødvendig at opleve. Måske man endda kan gå på jagt efter glemte skatte?

 

Ude godt, men hjemme bedst. Medmindre man kan rejse ind i filmens verden og genopleve de fantastiske eventyr som så mange af vores mest elskede figurer har været på. Så er ude heller ikke så dårligt.

følg med og like os:
error

Skriv et svar