Den bedste streamingtjeneste til pengene.

Netflix eller Viaplay?

Hvis du også er ved at være færdig med at betale overpris for tv-pakker, så har du det sikkert ligesom mange andre danskere. Du vil gerne have mulighed for at se film og serier, men vil heller betale det hvide ud af øjnene for det.

Men nu er der så mange streamingtjenester på markedet at det kan være svært at finde ud af hvilken der er værd at bruge sine penge på. Vi har stået i samme situation, og efter at have undersøgt sagen er her,hvad vi fandt frem til.

 

Netflix

Takket være Netflix er tv som vi kender det fra gamle dage, efterhånden en saga blot. Ligeledes er konceptet om flow-tv -altså konceptet om at se hvad der bliver sendt, i stedet for bare at vælge selv- ved at være uddødt.

Netflix er muligvis den største af de mange streamingtjenester, men er den også den bedste? Vi tog et nærmere kig på hvad de havde at byde på.

Basis-Pakke: for 79kr om måneden kan du få Netflix. Dog kan du kun streame det på en skærm af gangen, og ikke i HD

Standard-Pakke: hoster du op med en 20’er ekstra kan du få Netflix på 2 skærme ad gangen, og nu også i HD

Premium-Pakke: for 129kr kan du se Netflix på op til 4 skærme på en gang. Og visse ting kan du endda se i UHD (Det vi populært kalder Ultra-HD, eller bare 4K).

For under 80kr om måneden kan du altså streame ligeså tosset du har lyst, hvis du vel og mærket kan undvære god opløsning, og ikke behøver dele din streamingtjeneste med resten af husstanden.

Vil du derimod have det fulde udbytte, og have muligheden for at være flere på ad gangen, koster det lige lidt ekstra. Dog er det værd at bemærke at det stadig ikke kommer i nærheden af prisen for en tiv-pakke.

Hvad kan jeg så se?

Foruden en lang række film -gode såvel som dårlige- er der også mulighed for at se nogle af de klassiske serier, som netflix er kendte for. Du kan blandt andet se:

  • House Of Cards
  • Stranger Things
  • Orange Is The New Black
  • Modern Family

..Og mange flere.

Prisen er rimelig, når man ser på udvalget som Netflix har, men den populære tjeneste har dog en ærgerlig vane med at skyde med spredehagl, så at sige. Med det mener vi, at de prøver alt af, uanset kvaliteten, fordi det er vigtigere at have et bredt udvalg, end en stort kvalitetsbevidsthed. Dermed ikke sagt at alt er dårligt. Langt fra! Men, kvalitetsniveauet er desværre alarmerende svingende.

Hvad så med Viaplay?

Viaplay er nok primært en skandinavisk streamingtjeneste, men lad ikke det afskrække dig. Muligvis er Netflix den største, men måske Viaplay har et es eller to i ærmet.

Hvis vi starter samme sted som med Netflix, så lad os tage et kig på Viaplays priser.

Standard-Pakke: For 89kr kan du få et Viaplay abonnement. Dette giver dig mulighed for at se serier og en god stak film.

Viaplay Total-Pakke: Næste skridt på prisstigen, er godt nok noget af et spring, men for 319kr om måneden kan du med denne pakke se alt det som du kan med en standard-pakke.

Oveni har du dog også mulighed for at se en sørens masse sport. Alt fra de største fodboldligaer til tennis, ishockey og Formel 1. Er du til sport er denne pakke et must.

Udover disse to pakker, udbyder Viaplay en mellempakke, som dog kun er sport. Eftersom vi primært beskæftiger os med film og serier, tillod vi os at undlade at kigge nærmere på den pakke.

Så hvad kan jeg så se med mit viaplay abonnement?

Vælger du den store Viaplay Total-Pakke, er der rig mulighed for solid underholdning. Du får blandt andet mulighed for at se:

  • Premierefilm
  • en lang række Disney eller Dreamworks film (for børn…primært..)
  • et mindre udvalg af serier og reality programmer
  • sport i form af fodbold, hockey, amerikans fodbold, tennis, formel 1, boksing osv.

Du får med andre ord, virkelig mange timers underholdning. Kvaliteten af underholdningen er desuden i top, uanset om du er til film, reality-tv eller sport.

Netflix i 4K-opløsning? tryk her og læs vores artikel om hvordan du gør!

Hvad adskiller Viaplay fra Netflix?

Det Viaplay har kørende for sig, som Netflix mangler, er et solidt og jævnligt opdateret udvalg af film. Hvor Netflix ofte producerer deres egne film vælger Viaplay i stedet at købe førnævnte premierefilm hjem.

Dette giver os som seere mulighed for at se nyere film hurtigere, uden at skulle købe eller leje dem selv.

Udover premierefilm har Viaplay også et stort udvalg af film til børn i form af deres Disney On Demand segment, hvor man kan se en lang række animations film fra både Disney og Dreamworks.

Viaplays største akilleshæl er nok deres serier. Der er ikke så bredt et udvalg, og mange af serierne er enten ikke særligt gode, eller bare ikke videre interessante, medmindre man kan lide reality-tv.

Desuden er prisen enten virkelig billig for en standard-pakke, eller virkelig krydret, for en Viaplay Total-Pakke, og det afskrækker nok nogen fra at gå den vej.

Dommens time. Hvilken tjeneste er så den bedste?

Efter at have undersøgt det, og prøvet begge tjenester af igennem en længere periode, må vi sande at det ikke er så simpel en problematik. Begge tjenester har klare fordele, såvel som ulemper.

Netflix har et langt større udvalg, men kvalitetsniveauet er ikke ligeså højt som hos Viaplay. Til gengæld er der ikke så bredt eller godt et serie udvalg ved Viaplay, som ved Netflix.

Begge streamingtjenester har rimelig, ja sågar billige, priser for deres billigste abbonementer. Specielt sammenlignet med priser på tv-pakker.

Sandt at sige, så fandt vi ud af, at vi foretrak at abonnere på begge tjenester. Hvis man alligevel vil spare sin tv-pakke væk, er der penge nok til begge tjenester. På den måde kan du se både de nyeste premierefilm og de nyeste serier.

Træt af reklamer på Netflix? Sådan fjerner du dem!

Vi håber selvfølgelig at du blev klogere på hvilket valg du selv vil træffe. Om du vælger Netflix eller Viaplay, er helt op til dig. Hvem ved, måske du hellere vil prøve HBO Nordic, eller måske C More. Muligheder er der i hvert fald nok af.

følg med og like os:
error

Skriv et svar