De 10 film fra 90’erne som du bare skal se.

Sidder du sommetider og ser en film, og tænker at du ville ønske du kendte til flere fra samme periode, eller i samme stil? Det gør vi i hvert fald. Derfor har vi samlet en liste af 10 film fra 70’erne og helt frem til i dag.

Herunder kan du se dem fra 1990’erne og måske blive inspireret til din næste filmaften med vennerne, eller date med kæresten.

Terminator 2: Judgment Day (1991)

Med den anden film i Terminator-franchisen fastslog James Cameron at han havde fat i den lange ende, når det kom til actionfilm med indhold.

‘Terminator2: Judgment Day’, så Arnold Schwarzenegger tilbage i rollen som dræbermaskinen T-800.

Denne gang dog i en omprogrammeret udgave, sendt tilbage fra fremtiden, for at beskytte fremtidens helt John Connor, fra en endnu farligere robot, nemlig T-1000.

Denne film gjorde glimrende brug af den forholdsvis nye computer animation, men bibeholdt sin 80’er charme, med fede actionscener, og sprøde one-liners, så derfor skulle den med her.

 

Jurassic Park (1993)

Steven Spielberg sadlede endnu engang op, og tog os med på en forrygende rejse. Hvor 80’erne gik med E.T. Og Indiana Jones, blev 1993 brugt på at tage os intet mindre end 65 millioner år tilbage i tiden.

Til dengang dinosaurerne herskede over jorden. Med glimrende brug af animatronics og computergrafik, som stadig holder den dag i dag, står Jurassic Park tilbage som et af vor tids mest veleksekverede film.

Ligesom Ian Malcolm siger i filmen, ”Life finds a way”, ligeså kan vi sige at denne film fandt sin vej ind på vores liste.

 

Shindlers List (1993)

1993 var et travlt år for Steven Spielberg, for ikke nok med at lave ‘Jurassic Park’, så lavede han også lige en af de mest indfølte og smukke portrætter af 2. Verdenskrigs rædsler.

I dette sort/hvid mesterværk, der fortæller om jødeforfølgelsen, på en meget fintfølende men respektfuld måde, møder vi blandt andre end ung Liam Neeson, i rollen som Hr. Shindler.

En mand som under krigen formåede at redde flere hundrede jøders liv.

Et dybt personligt og ærligt projekt af Spielberg, som selv har jødiske rødder. Derfor kvitterer vi med en plads på listen her.

 

Pulp Fiction (1994)

Quentin Tarantino’s mest berygtede værk til dato, må være ‘Pulp Fiction’. Filmen er klassisk Tarantino.

Den er både dialogtung, sprængfyldt med komik, pakket med filmstjerner og fyldt til bristepunktet med hypervold, som kun Tarantino formår det.

Da denne film udkom, tog den folk med storm, og landede da også Tarantino De Gyldne Palmer ved årets Cannes filmfestival, for bedste film.

Kort fortalt er denne film indbegrebet af Quentin Tarantino som instruktør og historiefortæller, og en fantastisk unik film, som er forsøgt kopieret mange gange siden, men aldrig mestret. Derfor skal den selvfølgelig have en plads blandt de bedste.

 

Toy Story (1995)

Ikke mange kunne forestille sig den succes Pixar ville få, da de i 1995 udkom med ‘Toy Story’. Det var et ambitiøst og i sidste ende revolutionerende projekt, men dengang virkede det som en dille.

At animere en film var noget du gjorde med blyant og pen, ikke med 3D computeranimation. Ikke Desto mindre endte John Lasseter og resten af holdet bag filmen, med at overraske alle.

Med ‘Toy Story’ beviste de at computeranimation var kommet for at blive, og at det var et fantastisk værktøj til at fortælle dybe og rørende fortællinger.

Derfor, men også fordi vi bare elsker Buzz og Woody, kommer ‘Toy Story’ op blandt de bedste 90’erfilm.

 

The Matrix (1999)

Historien går på at Will Smith oprindeligt skulle have spillet hovedrollen Neo, i denne unikke science fiction film.

Heldigvis endte rollen dog hos Keanu Reeves, som leverede sin hidtil bedste præstation. Med ‘The Matrix’, blev måden at lave film på, endnu engang innoveret.

Med deres fantastisk inspirerende sans for action og blændende visuelle effekter, tog Wachowski søskendeparret, verden med storm.

Slow motion og freezeframes har aldrig været det samme siden. Vi vil aldrig kunne toppe det som blev formået i denne kringlede og dragende film. Så selvfølgelig skal ‘The Matrix’ med på vores liste.

 

Seven (1995)

‘Seven’ var David Finchers anden som spillefilms instruktør. Denne dystre thriller trækker seeren tilbage til de dystre noir-film fra 30’erne, men introducerer os til vold på film, på en helt ny måde.

Brad Pitt og Morgan Freeman leverer blændende præstationer som en detektiv-duo. Finchers sans for detaljen giver os som beskuere, et dragende og samtidigt deprimerende kig, ind i en mørk og dystopisk verden.

Der er ingen vej udenom det; ‘Seven’ er og bliver en af de bedste trhillere nogensinde lavet.

 

The Usual Suspects (1995)

Brian Singer, som senere instruerede de glimrende ‘X-Men’-film, instruerede tilbage i 1995 en virkelig nyskabende og unik film.

Den film var ‘The Usual Suspects’. Hele filmen fortælles som en flashback, men bliver aldrig kedelig af den grund. Tvært imod. Filmen, der er en klassisk fortælling om en flok kriminelle der skal ud på et job, tog seere og anmeldere med storm da den udkom.

Kevin Spacey, som samme år også var med i Finchers ‘Seven’, blev det hotteste navn i hollywood. I tiden efter filmen gik alle rundt og spurgte hinanden, ”Who is Kaizer Soze?”.

Hvis du stadig ikke ved hvad de snakker om når de siger det, så skynd dig at få set denne mesterligt underholdende krimithriller.

Vi ved hvem Kaizer Soze er, og derfor er denne film med på vores top 10.

 

Good Will Hunting (1997)

Ben Affleck og Matt Damon droppede studierne for at forfølge drømmen om at lave film. Det gjorde de med deres første manuskript, og det manuskript blev til denne film.

Denne rørende og personlige fortælling om den unge og yderst intelligente Will, rammer et ømt punkt hos mange.

Ikke fordi det er den første fortælling om at blive voksen og finde sin værdi, men fordi samspillet mellem Will, spillet af Matt Damon, og hans psykolog, den forrygende Robin Williams, er noget helt unikt.

Robin Williams var altid garant for et godt grin, men her formår at at vise at sand komik kommer ud af en dyb smerte, som er en uundgåelig del af livet.

Dette smukke portræt af mennesket og dets mange nuancer, må og skal med på vores liste.

 

L.A. Confidential (1997)

i 1950’ernes Los Angeles er politistyrken gennemsyret af korruption. Gennem filmen introduceres vi til tre betjente, som på hver deres måde forsøger at udøve deres helt egen form for retfærdighed for at bekæmpe korruptionen.

Med navne som Kevin Spacey, Guy Pierce og Russell Crowe er du sikker på at blive fantastisk underholdt, og ‘L.A. Confidential’ skuffer da heller ikke.

Filmen er et glimrende karakterdrama og krimimysterie samtidig med at være flot periodpiece.

Man skal lede længe efter underholdning af samme skuffe, som er ligeså gribende og spændende, så selvfølgelig hører den hjemme på vores liste.

 

Hvad synes du om vores liste? Har vi glemt eller overset nogle af dine favoritter? Hvis vi har, så smid en kommentar, med dit bud, og lad os høre hvad du tænker!

 

Er du nysgerrig på de bedste film fra 70’erne, 80’erne,og 00’erne? så bare klik på det årstal du er interesseret i!

følg med og like os:
error

Skriv et svar