Teknorama

– Af fans, til fans

Den perfekte billedkvalitet på dit TV

Køber du et nyt fjernsyn kan du være næsten helt sikker på at indstillingerne er helt ved siden af, når du starter det op. Derfor har vi samlet nogle simple tips til hvordan du kan forbedre billedkvaliteten på dit fjernsyn.

Fabriksindstillingerne på dit TV, er sjældent særlig gode når du først kommer hjem og får det sat op. Derfor har vi et par simple tips til hvad du kan gøre. Det er både nemt og hurtigt!

Specielt er fabrikanter glade for at skrue op for kontrasten, og knalde den blå farve helt op. Står du i butikken vil det få billedet til at springe lige i øjnene.

Måske det ser så godt ud, at du ikke kan modstå fristelsen og derfor køber fjernsynet? Så har fabrikanterne lykkedes med deres opgave.

Problemet er bare at billedet sjældent fungerer lige så flot og godt når det kommer hjem og stå, og de voldsomme farver bliver hurtigt anstrengende at kigge på.

Heldigvis er der hjælp at hente. Med blot et par ændringer på fjernsynet, med din fjernbetjening, kan du få det fulde udbytte af dit TV.

Her er 3 simple tips til et bedre billede:

På jagt efter et nyt TV? her er 3 skarpe anbefalinger du kan kigge på!

Film Mode – Den nemme og hurtige

Dit fjernsyn har en lang række grundindstillinger, som du kan pille ved, hvis du har lyst. Der er både kontrast, lysstyrke, farver og diverse filtre som kan højne oplevelsen.

Er du dog ikke nogen videre teknikhaj, og bange for at gøre situationen værre end bedre, er der heldigvis råd for det.

Med blot et enkelt klip på menuen kan du vælge den indstilling som hedder Film Mode (sommetider Movie Mode eller lignende).

Med dit TV indstillet på denne funktion, kommer dit billede med ét til at ligge noget nær den generelle standard som film -og TV branchen selv arbejder med som værende den korrekte.

Derfor kommer du, med denne indstilling, så tæt på producenternes standard som muligt, uden selv at skulle fumle med de enkelte indstillinger.

Kalibrering – Den seriøse

At kalibrere et fjernsyn betyder at man udmåler billedets indstillinger for derefter at justere dem. Med det resultat at man et så godt som perfekt billede.

Dette kan dog være noget indviklet da ingen skærme er ens fra producentens side. Derfor skal indstillingerne justeres individuelt for hvert TV.

Ægte kalibrering kræver en række specialiserede værktøjer, samt evnen til at forstå og læse resultaterne af de justeringer der laves.

Ellers får du ikke det optimale billede på lige netop dit fjernsyn, i lige netop det rum du har sat det i. Dette kræver en professionel tekniker.

Dette er ikke gratis, men for den seriøse entusiast kan det være alle pengenge værd, at få indstillet billedet helt rigtigt.

Har du en projektor, kan det samme gøres for den.

Spar op til 5000kr på streamingtjenester, om året! Se hvordan du gør, med dette abonnement fra Telmore!

“Smarte” kalibreringer – Den useriøse

Som vi allerede har nævnt, er ikke to TV ens. Det betyder at de indstillinger som kan ændres, heller ikke skal justeres ens.

Nogle producenter på markedet reklamerer dog for såkaldte “smarte” kalibreringer, som de vil have penge for. Men hvad er problemet med det?

Problemet er at, fordi ingen fjernsyn er ens, kan man heller ikke udmåle en løsning som ville fungere lige godt for alle fjernsyn.

Visse producenter markedsfører dog alligevel den slags løsninger. Det vil dog aldrig blive mere end gætteri, som du ligeså godt selv kan prøve dig frem med, som at betale dem penge for det.

Desuden spiller det naturlige lys i lokalet som dit TV står i, også en rolle på billedets kvalitet. Derfor kan en “smart” kalibrering gøre oplevelsen værre istedet for bedre.

Teknorama.dk anbefaler

Vi anbefaler at du vælger at sætte dit TV i Film Mode. På den måde kommer du måske ikke helt i mål, men til gengæld er du der næsten. Og det endda kun med et enkelt klik.

Alternativt ville vi hoste op med det, det koster at få en specialist ud og kalibrere dit tv.

Det giver lige oplevelsen det sidste kick, når du smider din ynglingsfilm på, og du ved at billedet er 100% optimalt.

Er du ikke helt tilfreds med det, som Film Mode tilbyder, men ikke helt klar til at ringe til en ekspert, er det bedste bare at prøve sig frem.

Smid en film på, og eksperimenter med indstillingerne indtil du rammer det du synes fungerer bedst. Ofte er det ganske sjovt når man først kommer igang.

Bliver det ikke som du vil have det, kan du altid slå tilbage til standard indstillingerne uden problemer.

Hvad end du gør, så lad være med at smide penge efter de såkaldte “smarte” kalibreringer. Du får ikke en optimal justering af dit billede, og du bliver fattigere af det!

Få en perfekt film oplevelse med en Blu Ray afspiller. Se her hvilke 5 modeller vi anbefaler til nye købere!

 

Vi håber du blev lidt klogere på hvordan du justerer billedet på dit TV. Har du spørgsmål eller gode råd, så smid en kommentar herunder!

følg med og like os:
error

Skriv et svar