Teknorama’s tv guide til tv køb

Hvilket tv skal jeg købe? Det er et godt spørgsmål, som kan være svært at svare på. Der er så mange ting at være opmærksom på, så vi har fundet 3 fjernsyn som vi synes er værd at købe, og som dækker de vigtigste punkter.

Drømmer du om et nyt tv? Markedet er fyldt med mange gode bud, men det vi kiggede specifikt efter var et fjernsyn med godt billede, god lyd og de nødvendige indgange og funktioner. Her er hvad vi kom frem til:

 

Det gode billede

Der er selvfølgelig mange forskellige former for tv på markedet, og derfor kan det være lidt af en jungle at finde rundt i. Grundlæggende er der dog 3 skærmtyper som man skal kigge efter.

LED-skærm:

Denne skærm fungerer ved at flydende krystaller bliver belyst bagfra af små lysdioder. Teknologien giver mulighed for et meget smalt design, som samtidig er billigt i strøm.

UHD-skærm:

En Ultra-HD, UHD eller simpelthen bare 4K-skærm, er det nyeste på markedet. En 4K skærm giver 4 gange bedre opløsning en en skærm i Full-HD. Dette giver dig en fantastisk og detaljerig oplevelse.

OLED-TV:

Fungerer ved at hvert eneste lille pixel selvstændigt udsender lys. OLED-TV er et relativt nyt produkt på markedet, så udbuddet er heller ikke så stort som for de andre modeller.

 

Hvor stort skal mit tv være

Når du har valgt den skærmtype som tiltaler dig mest, er det næste spørgsmål selvfølgelig: Hvor stort skal mit tv være? Dette er ikke så simpelt et spørgsmål at svare ensidigt på.

Nogen ønsker et stort fjernsyn, mens andre foretrækker et mindre. Plads kan også spille ind. 65” fungerer ikke så godt i en 1-værelses lejlighed i indre København. Ligeledes er en 32” skærm i en hjemmebiograf heller ikke så meget bevendt.

Det korte svar må derfor være, kig på dit behov og dine ønsker. Ser du meget fjernsyn eller streamer, er et større tv ofte at foretrække.

Står tv’et ofte i et hjørne og viser nyheder imens du laver mad, kan du nok nøjes med et der er lidt mindre.

Hvad med lyd – Gør det noget?

Det er selvfølgelig altid værd at overveje lyden når du køber et nyt fjernsyn. Det kan dog være svært at vide præcist hvad man får, når man står i butikken, og kigger på de mange forskellige valgmuligheder.

Nutidens fjernsyn er ofte så tynde i deres design, at der kun kan klemmes små højtalere ind. De leverer ikke altid en lige god lydoplevelse.

Så hvis du er ude efter et godt fjernsyn til at se film eller sport på, kan det være en ide at købe højtalere ved siden af.

Der er selvfølgelig flere muligheder når det kommer til lyd. Den prismæssigt mest forsvarlige er dog at købe en soundbar, eventuelt med en subwoofer til.

Hvis du ikke føler for denne ”fattigmands-surroundsound”-løsning, og har pengene, er rigtig surroundsound klart at foretrække.

 

Har mit tv de rigtige indgange?

Når du engang er færdig med at tænke på skærmtyper og lydoplevelse, er det også en fin ide at kigge på hvilke indgange dit fjernsyn har.

Køber du et nyt tv skal du ikke bekymre dig om hvorvidt du kan tage kanaler på det, eller ej. De er nemlig alle sat op til at kunne tage digitale kanaler. Men hvad så med HDMI, Chromecast, Apple TV og al den slags?

De fleste fjernsyn nu til dags har alle de fornødne indgange, men hvis du gerne vil slippe for ledninger og dimser hængende overalt omkring dit tv, kan du investere i et smart-tv.

Det er helt basalt et tv, som har adgang til dit internet. Det betyder for eksempel at du slipper for Chromecast og lignende, hvis du vil se en film på Netflix eller binge den nye Game Of Thrones sæson på HBO Nordic.

 

Så hvilket tv skal jeg købe så?

Gennem vores søgen på nettet, fandt vi mange potentielle bud, men i sidste ende er det blevet kogt ned til tre tv, som er værd at investere i, uden at ruinere sig selv fulstændig.

 

Det første tv er Philips UHD Smart TV 55PUS7272.

Bag dette meget lidt flatterende navn gemmer sig et solidt og moderne fladskærms fjernsyn, der med sin 4K-skærm, glimrende smart-tv funktioner og 55” skærm, er et glimrende fjernsyn hvis man trænger til noget nyt og godt at se film på.

Lyden er desuden glimrende, og film kan sagtens nydes uden assistance fra et surround-anlæg.

En lækker detalje er i øvrigt det Ambilight, som tv’et er udstyret med bagpå, som giver en fed stemning når det er i brug.

Pris: 7.997kr

 

Efterfølgende har vi Panasonic VIERA TX-58EX700. Denne model er ligeledes udstyret med 4K-skærm og smart-tv funktioner, men skærmen er hele 58” stor.

Både hvad kvalitet og design angår, får du virkelig smæk for skillingen her. Billedkvaliteten er virkelig høj i forhold til prisklassen, og farverne bliver ikke for kraftige eller unaturlige.

Desuden er det meget minimalistisk og brugervenligt design, som gør det nemt at finde rundt i menuerne.

Et lille minus er dog at der godt kunne være lidt mere gang i lyden, men størrelsen og designet taget i betragtning har vi virkelig medet kvalitets-fjernsyn at gøre.

Pris: 8.050kr

 

Til sidst har vi LG 55UH750V. Dette tv fås i både 49, 55, 60 og 65”! desuden er opløsningen 4-K, og der er indbygget smart-tv.

Der er virkelig mulighed for en stor oplevelse her, både figurativt og bogstaveligt talt.

Billedet fejler som sådan ikke noget, men lider lidt når man ser film i HDR-videoformatet, som stadig er relativt ny.

Lidt ærgerligt. Smart-tv funktionerne er hurtige, og ligeledes er responstiden på skærmen, så du kan roligt koble din konsol op og spille skydespil på dette tv.

Højtalerne er en smule haltende, så her vil en ekstern løsning klart være at foretrække. I bund og grund et solidt og smukt designet fjernsyn, med gode billedegenskaber.

Pris: 5.997kr

 

Til syvende og sidst er det kun dig der kender dine behov og ønsker bedst, men om ikke andet kan du måske gå ud og købe et fjernsyn nu, uden at være helt på bar bund.

følg med og like os:
error

Skriv et svar